Hayır ben öldürdüm!/// No it was me!







HAYIR, BEN ÖLDÜRDÜM!

Derken neyi üstleniyoruz? Bu bir itiraf mı, ya da sadece ötekini koruma amacıyla girişilmiş ahmakca bir teşebbüs mü.. 'Sanat öldü' ve biz de failler arasında mıyız, yoksa sadece adi birer ölü sevici miyiz!..

Birbirinden son derece farklı medyumların kullanıldığı işlerden oluşan bu sergide ne bir plastik tavır, ne de konsept bütünlüğü aramak boşuna. Hızla globalleşen dünyada, kültürler arası sınırların ürkütücü boyutlara varan yokoluşuna tanıklık ederken dehşete kapılmamak, birbirinin varoluşunda erimeden, sağlam bir şekilde içiçe değil, yanyana durabilmek.. Serginin geneline bakıldığında belli bir armoni, atmosfer bütünlüğü oluşturmanın peşinde koşmadığımız açıkca görülüyor. Fotoğraftan enstalasyona, video art'dan pentür resmine kadar bütün işler, kendi bireysellikleri üzerinden, kendi paradigmaları içinde farklı okumalar gerektiren çalışmalardan oluşuyor.

Doğu'dan ve Batı'dan genç sanatçılar olarak yabancılaşmanın acısını, her ne kadar aynı mekanda birarada bulunsak da, tek başımıza göğüs gerdiğimiz işlerimizle hafifletmeye çalıştık... Piyasa(!)nın dışında özerk bir sergi alanı oluşturmak; pazar(!)a çıkmadan, satışa çıkarmadan gün ışığına çıkmak_ çıkabilmek adına, buradayız!

NESLİ TÜRK
Gönderen Sergiye Katılan Sanatçılar zaman: 16:32 0 yorum
No, it was me!
No, it was me! – an interdisciplinary, mixed exhibition from young artists from Turkey and abroad

We don´t know how it started, we also don´t know why- but suddenly out of nothing, there was a group. A group of people that are willing to say: No, it was me! in order to protect the others, the rest of the group. Its not that we are friends or we know each other very well or we share the same aesthetics, but still there must be something that somehow relates us, something we might have in common. What this is, we can not say, what it will be like, we can not know, what will emerge from it, we have no idea...

But still there is a group, 25 artists from different socio-cultural backgrounds, societies and astethics working with different medias such as painting, photography, sculpture, short film, installtion etc., who want to share their works with a public that is willing to find out, what this all is about, although we ourselves don´t really know....

JULIANE KREMBERG